Vervolgens worden de snapshots met elkaar vergeleken, de verschillen worden op tabblad Distinction in data geplaatst. Op zich een slimme methode, maar nogal bewerkelijk voor het achterhalen van meerdere registerwijzigingen… Tijdens het werken op de computer worden er continu wijzigingen in het register aan-gebracht. Na verloop van tijd raakt het Windows-register vervuild met onnodige regis-terwaarden en lege ruimtes . Volgens de theorie legt een vervuild register een groter beslag op de kostbare systeembronnen waardoor de computer minder goed presteert. Aangezien het register ontzettend veel registerwaarden bevat, is het ondoenlijk handmatig op zoek te gaan naar specifieke waarden (zoals alle vermeldingen van je naam, adres, etc.). Met de zoekfunctie (Bewerken, Zoeken of met de toetscombinatie Ctrl-F) kunnen de gezochte registerwaarden echter snel worden achterhaald.

  • Het zou kunnen zijn dat Microsoft deze workaround in Windows 11 heeft laten vallen en nu de hardware oplossing vereisd.
  • Vorig jaar was dat bijvoorbeeld de lichte weergavemodus en dit jaar zijn dat nieuwe icoontjes.
  • Start vervolgens de computer opnieuw op zoals u dat normaal zou doen, om Veilige modus te verlaten.
  • Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.
  • Dit is dus uitdrukkelijk niet aan te raden voor productiesystemen.
  • Schakel de slaapmodus in om programma’s die vertraging opleveren stil te zetten.

Dit paket wordt niet meer onderhouden diir Microsofs en is derhalve toegankelijk voor jan en alleman. Goede Nederlandstalige hulpforums zijn de antivirus prikpagina, helpmij en pchelper.

Windows Updates Willen Niet Meer Installeren

Als Windows voor het installeren van de update goed lijkt af te sluiten maar bij de herstart meteen een fout meldt, kan dat worden veroorzaakt door de functie ‘Snel opstarten’. Schakel deze functie dus voor de zekerheid uit.

Pcm

Voor het opslaan van onbewerkte binaire gegevens . Vergelijkbaar met een DWORD-waarde, concrt140.dll windows 10 maar dan 64 bits groot. Met een paar muisklikken ruimt Auslogics Registry Cleaner het register voor je op. Je onopstarbare pc herstel je door middel van een Windows-installatiemedium. Met RegBak maak je in een oogwenk een complete registerback-up. Filters zijn soms wel eens zaken met een eigen willetje…

Waarschuwing: Jubileum Update Windows 10 Wordt Nu Vanzelf Geïnstalleerd

Voor de rest gebruik ik een aparte partitie voor de programma’s, ben zeker niet iemand die alles maar in de program files dir gaat installeren. Ja, ongebruikte ruimte op partities wordt daar ook voor gebruikt. Het is allemaal geen enkel probleem, totdat je partitie vol raakt. Sommige fabrikanten overprovisionen inderdaad al intern, dan is het niet nodig om het ook nog eens zelf te doen. Als een SSD een schrijfactie moet doen, dan kan hij niet rechtstreeks de data aanpassen.